Fibra naturală de mere 500GR
Fibrele dietetice sunt un carbohidrat complex care nu este digerabil prin descompunerea enzimatică a alimentelor.
23.00 lei
Caracteristici
Fibrele dietetice sunt un carbohidrat complex care nu este digerabil prin descompunerea enzimatică a alimentelor. Fibrele naturale de mere conțin 66 de ani de fibre dietetice cu un conținut de pectină de 25,1%. Eficacitatea biologică a fibrelor alimentare este determinată de solubilitatea lor în apă
Există două tipuri: cele care sunt solubile în apă (pectine, unele hemiceluloză, mucilagii) și cele care sunt insolubile în apă (de exemplu, celuloză, majoritatea hemicelulozei, lignină).
Fibrele fermentabile sunt părți de plante comestibile care sunt rezistente la digestie și absorbție în intestinul subțire, dar sunt complet sau parțial fermentate în intestinul gros.
Pectina este fermentată până la așa-numiții SCFA (acid gras cu lanț scurt) acizi grași cu lanț scurt (acid acetic, acid propionic, acid butiric). Pectina este lanțul liniar al acidului galacturonic, conține multă pectină în legumele tinere cu frunze, fibre de mere, coji de citrice. Pectina este cea mai valoroasă fibră dietetică, deoarece 100 este fermentată datorită solubilității sale în apă. Pectina este compusă în mare parte din acid galacturonic, acidul galacturonic este fermentat în acid butiric (butirat) prin activitatea bacteriilor intestinale benefice și este cel mai bun aliment pentru celulele epiteliale ale colonului și colonocitele.
În mod similar, butiratul este un nutrient esențial pentru mitocondriile celulelor hepatice. Butiratul este, de asemenea, absolut necesar pentru sănătatea noastră mentală, își exercită efectul în creier de-a lungul axei intestin-creier. Fermentarea în colon este puternic influențată de solubilitatea în apă a componentei fibroase. Pentru hemiceluloză, celuloza este dificilă, lignina este insolubilă în apă.
Datorită capacității lor de umflare, absorb apă, înmuiind astfel scaunul și reglând funcția colonului. Principalele lor surse sunt celuloza: în legume (de exemplu, varză, tărâțe de grâu, făină integrală), hemiceluloză: pielea exterioară a semințelor, lignină: părți lemnoase mai grosiere ale plantelor (de exemplu, răpeți lemnoși, tărâțe). Deoarece celuloza este insolubilă în apă, bacteriile nu au acces la ea pe o suprafață mare, deci poate fermenta semnificativ mai puțin. Pe baza structurii sale chimice, lignina nu are nimic de-a face cu celulozele, deoarece acestea sunt polizaharide, lignina este un polimer al fenilpropanului.
Lignina oferă rezistența părților plantei, ar trebui discutată împreună cu celulozele, deoarece acestea sunt materialul încrustant care previne cel mai mult posibilitatea fermentării celulozei. Lignina, ca substanță miscibilă cu celuloza, inhibă accesul enzimelor produse de microbi la celuloză. Proprietatea ligninei pe care bacteriile care trăiesc în colon nu o pot fermenta deloc împiedică chiar fermentarea celulozei.
Sugestie de consum: poate fi amestecată în băuturi de smoothie pe bază de iaurt, lapte sau fructe. Se armonizează bine cu diferite sucuri de legume, precum suc de roșii. Utilizarea sa în bucătărie este variată, chiar și ca ingredient în pâinea de casă, prăjituri sau pentru îngroșarea legumelor.
Conține ingrediente 100% naturale, fără toate culorile, amelioratori de aromă și conservanți.