Disponibil pentru precomandă
Napfény™ HistaminBalance Plus 60 capsule
138.00 lei
Cum putem recunoaște această intoleranță și care sunt simptomele cele mai caracteristice?
Modificări ale pielii: roșeață facială, pete roșii, erupții cutanate, mâncărime
Simptome respiratorii: strănut, secreție nazală, sufocare, dificultăți în respirație, tuse
Simptome digestive: dureri abdominale, crampe abdominale, diaree, balonare, greață, vărsături
Simptome cardiovasculare: senzație puternică de bătăi ale inimii, fluctuații ale tensiunii arteriale, dureri de cap migrenoase, valuri de căldură, transpirație excesivă
Disponibil pentru precomandă
În dezvoltarea simptomelor în majoritatea cazurilor, efectul inflamator al histaminei, contracțiile și spasmele musculaturii netede cauzate de histamina din pereții intestinelor, vaselor de sânge și căilor respiratorii mici joacă un rol important, precum și creșterea permeabilității vaselor care facilitează edemul tisular, ducând la umflături. În cazul intoleranței la histamină, este extrem de importantă o dietă bazată pe histamină, adică excluderea consumului de alimente și băuturi cu conținut ridicat de histamină, precum și susținerea echilibrului histaminic prin sprijinirea microbiomului.
Sprijinul pentru flora intestinală în caz de intoleranță la histamină
Hrănirea florei intestinale este unul dintre aspectele cruciale ale dietei persoanelor sensibile la histamină. Știm că niciun aliment fermentat nu este potrivit pentru ei, deoarece alimentele fermentate, fermentate, procesate de microorganisme pot avea un conținut ridicat de histamină, ceea ce poate intensifica simptomele intoleranței și poate agrava starea de rău.
Cum putem hrăni, proteja și regenera microbiomul dacă suferim de intoleranță la histamină?
Consumul de fibre: este recomandat să consumăm zilnic 30-40 de grame de fibre pentru sănătatea generală, iar pentru persoanele sensibile la histamină, fibrele alimentare joacă un rol și mai mare, putând consuma chiar și mai mult, deoarece fibrele alimentare asigură proliferarea și supraviețuirea tulpinilor benefice în tractul intestinal.
Consumul de probiotice și simbiotice
Consumul de legume și fructe conform dietei histaminice (datorită conținutului lor natural de fibre)
Cei care se confruntă cu intoleranță la histamină se află într-o situație dificilă când își doresc să-și îmbunătățească starea microbiomului cu ajutorul unei cure probiotice.
Știm că uneori este într-adevăr necesar să creștem diversitatea speciilor de microbiom, să hrănim tulpinile benefice, deoarece factorii care le afectează negativ acționează zilnic asupra noastră. Știm, de asemenea, că un microbiom sănătos poate influența pozitiv sistemul nervos, sistemul imunitar, procesele digestive, echilibrul hormonal sau chiar nivelul de zahăr din sânge, precum și inhibarea inflamațiilor, a intoleranțelor alimentare și a deteriorărilor intestinului subțire și reacțiile de hipersensibilitate sunt numite pur și simplu simptome alergice și, de asemenea, echilibrul histaminic al organismului. [1-2]
De ce spunem că cei cu “histamină” sunt într-o situație dificilă? Putem spune că 90% din probioticele oferite de producători, fie pe piața maghiară, fie pe piața internațională, sunt probiotice care, datorită capacității lor de a produce histamină sau tiramină, pot crește nivelul de histamină din organism și pot afecta semnificativ calitatea vieții pacienților. În multe cazuri, nici medicul, nici pacientul nu recunosc cauza reală a indispozițiilor bruște, care poate fi cauzată și de probioticele selectate incorect.
❌ Bacteriile care produc histamină (aceste probiotice ar trebui evitate de cei care se confruntă în mod special cu intoleranța la histamină)
Lactobacillus casei
Lactobacillus bulgaricus
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus delbrueckii
Lactobacillus helveticus
✅ Probiotice recomandate în caz de intoleranță la histamină [3-7]
Bifidobacterium infantis
Lactobacillus gasseri
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium bifidum
Lactobacillus salivarius
Lactobacillus rhamnosus (în special GG) – Poate ajuta la stabilizarea celulelor grase și poate reduce sensibilitatea receptorilor de histamină, având în același timp efect antiinflamator
Bifidobacterium longum – Probiotică care degradează histamina. Poate ajuta la reducerea reacțiilor inflamatorii după masă și poate preveni sau îmbunătăți hiperpermeabilitatea intestinală („sindromul intestinului scurs”)
Bifidobacterium lactis – Poate ajuta la degradarea histaminei și a tiraminei
Lactobacillus plantarum – Poate ajuta la degradarea amineleor biogene
O alternativă eficientă: HistaminBalance Plus
Produsul HistaminBalance Plus este un produs unic pe piața suplimentelor alimentare din Ungaria,
Greutate | 0.1 kg |
---|
Întrebări & Răspunsuri
Pune o întrebare
La întrebarea dvs. va răspunde un reprezentant al magazinului sau alți clienți.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mulțumim pentru întrebare
Întrebarea dvs. a fost primită și va primi răspuns în curând. Vă rugăm să nu mai trimiteți aceeași întrebare.
Error
An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:
Adaugă un răspuns
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mulțumim pentru răspuns!
Răspunsul dumneavoastră a fost primit și va fi publicat în curând. Vă rugăm să nu mai trimiteți același răspuns.
Error
An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: