fbpx

WTN BETAIN CSEPP GYEREKEKNEK 20 ml

Availability:

Engedélyezett utánrendelésre

15.00 lei

Engedélyezett utánrendelésre

A gyomorsav pótlásának hatékony támogatója!

A gyomorsavnak kulcsfontosságú szerepe van az emésztésben. Egészséges emésztés nélkül nem működik egészségesen a test sem!

A gyomorsav néhány feladata a sok közül:

A gyomor az első védelmi vonal! A gyomorban termelődő gyomorsav feladata a szájon át a szervezetbe kerülő kórokozók elpusztítása. Ha nincs elegendő gyomorsav, akkor a kórokozók továbbjutnak és elszaporodhatnak a szervezetben.

A gyomorban kezdődik a fehérjék emésztése. Ahhoz, hogy a fehérjék emésztéséhez szükséges enzim (pepszin) termelődjön, a gyomornak erősen savas kémhatásúnak kell lennie. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor elégtelen lesz a fehérjék emésztése. Ez további tüneteket, károsodásokat okozhat (pl. puffadás, gázképződés, gyulladás, stb.).

Megfelelő gyomorsav szükséges a kulcsfontosságú mikrotápanyagok felszívódásához is, pl. vas, kalcium, magnézium, folsav, B6, B12-vitamin, cink, stb. Gyomorsav hiányában nem szívódnak fel kellő mennyiségben a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, még akkor sem, ha elegendő mennyiséget juttatunk be.

A Betain csepp betain-hidrokloridot tartalmaz. Használatával hatékonyan és gyorsan növelhető a gyomorsav mennyisége rövidtávon.

 Tudtad?

A gyomorsav mennyiségére és összetételére hatással lehet a nem megfelelő táplálkozás, a kávé, az édesített szénsavas üdítők vagy az alkohol fogyasztása, bizonyos vitaminok hiánya, a túlzott stressz, szorongás, egyes gyógyszerek szedése (pl. proton pumpa gátlók sokáig történő alkalmazása, stb.), időskor, stb. A gyomorsav alacsony szintje összefüggésbe hozható bizonyos betegségek jelenlétével is pl. autoimmun betegségek (pl. rheumatoid arthritis, 1-es típusú cukorbetegség, cöliákia, Crohn-betegség, stb.), SIBO, stb.

Honnan tudhatom, hogy kevés a gyomorsavam?

Nem mindenkinél okoz emésztési tünetet, de ha böfögést, puffadást, evés utáni teltségérzetet, gyomorégést, emésztési problémát észlelsz, akkor gyanakodj rá! Ha aktív molekulaformájú vitaminokat szedsz, amelyek bevétele után gyomorpanaszokat észlelsz, szintén gondolj a gyomorsavad alacsony szintjére!

A magas gyomorsavszintnek is hasonlóak lehetnek a tünetei. Manapság népszerű az a feltevés, hogy a tüneteket a sok gyomorsav okozza, de a valóságban gyakoribb, hogy az alacsony gyomorsavszint felelős a tünetek megjelenéséért.

Közvetlenül étkezés előtt bevéve a Betain csepp növeli a gyomorsavszintet, segít az élelmiszerek hatékonyabb lebontásában és a tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek felszívódásában.

Összetevők: tisztított víz, betain HCl (5 mg/ 3 csepp).

Adagolás – 2-4 év között

1-4 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható!

Adagolás – 4-16 év között

3-6 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható!

Figyelmeztetés

  • A Betain cseppeket mindig közvetlenül étkezés előtt kell szedni!
  • Ha égető érzést érez, vagy bármilyen más mellékhatás tapasztalható (hányinger, hasmenés, gyomorpanaszok) abba kell hagyni a Betain cseppek szedését.
  • A Betain cseppet csak addig kell alkalmazni, amíg emésztési tünetei fennállnak. Ha rendeződött a gyomorsav probléma, a termék használatát abba kell hagyni!
  • Törekedni kell a gyomorsav természetes módon való rendezésére!
  • Túlzott gyomorsav, vagy gyomorfekély esetén tilos alkalmazni!
Cikkszám: WT056 Kategória: